Het overnemen van een onderneming

Een onderneming overnemen

Het overnemen van een bedrijf vraagt om een grondige voorbereiding. Daarmee wordt de kans op een succesvolle overname vergroot. Het is niet voldoende om slechts de kansen en mogelijke gevaren in de markt te zien. Is er wel voldoende potentie om van het bedrijf dat u wilt overnemen een groot succes te maken? Bovendien moet u zichzelf altijd de vraag stellen of u wel geschikt bent voor het ondernemerschap en of u de juiste tools in handen heeft om succesvol een bedrijf over te nemen en te leiden.
onderneming-overnemen

Potentiële bedrijfsovernamen voor ondernemers

Wellicht heeft u al jaren als zelfstandig ondernemer gewerkt en wilt u een ander bedrijf net zo succesvol maken als uw eigen bedrijf. Dan is het wellicht tijd om rond u heen te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Bedrijfsovernamen zijn vandaag de dag enorm populair. Misschien is een potentiële bedrijfsoverdracht mogelijk. Tijdens een eventuele onderhandelingsfase bespreekt u allerlei praktische details die bij een onderneming overnemen komen kijken. Verder voert u diverse gesprekken met de bank, eventuele andere investeerders en het management van het bedrijf dat u wilt overnemen.

Bedrijfsovername dankzij management buy-in

Een ontwikkeling die zich de laatste jaren voordoet, is die van de management buy-in (MBI). Dit betekent dat managers zich laten inkopen in een klein bedrijf om daar baas te worden. Ze zijn niet langer tevreden over hun werkzaamheden die ze langere tijd verricht hebben voor hun voormalige werkgever. Tegelijkertijd zien ze het niet direct zitten om een eigen onderneming helemaal van de grond te starten. Dan is een bedrijf overnemen een logische keuze, zeker als er voldoende eigen geld is voor een bedrijfsovername.

De voordelen van management buy-in

MBI brengt diverse voordelen met zich mee. Enerzijds is er de ontsnapping aan het keurslijf door voor een baas werkzaam te zijn. Bovendien geeft MBI veel meer vrijheid om eigen keuzes te maken en een onderneming succesvol uit te bouwen. Managers missen soms het gebrek aan ondernemerschap en dat wordt via deze weg alsnog mogelijk gemaakt. Dankzij management buy-in kunnen managers alsnog eigen baas worden. Door eigen financiële inbreng toont een manager commitment voor het optimaal slagen van een MBI.

Is MBI iets voor u?

Bent u werkzaam als manager binnen een groot bedrijf of organisatie en bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging Dan is het overnemen van een bedrijf door middel van een management buy-in een interessante optie voor u. U heeft namelijk de tools in handen om van een bedrijf een succes te maken. Het beter laten renderen van een bestaand bedrijf is een grote kracht van u. Daarom zult u zich verbazen over hoeveel bedrijven op zoek zijn naar een geschikte manager.

Uw droom vormgeven

Neem een onderneming over als dat een droom van u is. Als u beschikt over de juiste tools om een bedrijf verder uit te bouwen, dan is een onderneming overnemen zeker een interessante optie. Ga onderhandelen met potentiële kopers en wellicht heeft u binnenkort een prachtig nieuw bedrijf dat volledig van u is!

Meer infotmatie over hoe u een onderneming moet overnemen http://www.kvk.nl/ of kijk voor een handig 10 stappenplan op http://www.ondernemersplein.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>